Wereldwinkel

Purmerend

Als je iets koopt bij de Wereldwinkel Purmerend, zorg je indirect voor meer werkgelegenheid en betere werkomstandigheden van boeren en producenten in ontwikkelingslanden. Hoe? We verkopen fair trade cadeaus die volgens eerlijke handelscriteria zijn ingekocht. Daarnaast kom je bij ons voor cadeaus met een verhaal. Over veel artikelen kunnen onze enthousiaste vrijwilligers je iets vertellen, bijvoorbeeld over de maker of het product. We hebben ze met liefde en zorg uitgekozen voor onze winkel. Dat zie en voel je. Bij ons slaag je altijd!

De cadeaus van de Wereldwinkel zijn eerlijk, origineel, ambachtelijk en soms zelfs volgens eeuwenoude gebruiken gemaakt. Ze komen uit Azië, Afrika, Zuid-Amerika en Europa. Door de Wereldwinkels kunnen de makers van deze cadeaus hun producten verkopen op de Westerse markt en verdienen zij een vast inkomen waarmee ze goed kunnen leven. Daarnaast krijgen zij advies om hun producten te verbeteren en hulp bij het ontwikkelen van hun bedrijf. In de goedgekeurde projecten, werkplaatsen en fabrieken kunnen ambachtslieden hun werk doen onder goede werkomstandigheden en zich verder ontwikkelen. Ook hebben ze recht op medische zorg en kunnen hun kinderen naar school gaan.

Veel van onze fair trade producten zijn ook duurzaam. Denk bijvoorbeeld aan opnieuw gebruikt glas en blik, stenen beelden en de Dopper. Hiermee kun je je flesje water keer op keer vullen en gooi je geen plastic weg. De Wereldwinkel wordt gerund door zo’n dertig enthousiaste vrijwilligers die zich elke dag met hart en ziel inzetten voor de verkoop van fair trade cadeauartikelen. We geven elk jaar een groot deel van onze winst aan goede doelen. Dit doen we zolang het bestaan van de winkel niet in gevaar komt.

Uitgelicht
Adres

Wereldwinkel Purmerend
Achter de Kerk 5
1441 BE Purmerend

(plan route of kopieer adres)

Telefoonnummer

0299 316 997

E-mail

[email protected]

Website

Ga naar website

Volg ons op

Openingstijden
Maandag 13:00 – 17:00
Dinsdag 10:00 – 17:00
Woensdag 10:00 – 17:00
Donderdag 10:00 – 17:00
Vrijdag 10:00 – 17:00
Zaterdag 10:00 – 17:00
Zondag 10:00 – 17:00