PARKEREN Parkeren op diverse locaties in de binnenstad

TIJDELIJK 2 EXTRA PARKEERTERREINEN IN WAGENWEGGEBIED

Nieuwe parkeerterreinen beschikbaar gesteld
Vanaf maandag 2 december worden er 2 extra parkeerterreinen in het Wagenweggebied beschikbaar gesteld. Het gaat in totaal om ongeveer 110 plekken waar in december gratis geparkeerd mag worden. Vanaf januari geldt een laag dagtarief. Beide locaties zijn bedoeld als tijdelijke maatregel.

Eerder kwam de gemeente al tot overeenstemming met DEEN om het parkeerterrein van de supermarkt 24 uur per dag open te stellen. Dit is inmiddels gerealiseerd.
Vanaf aanstaande maandag komen er nog 2 locaties bij:
· het terrein aan de Wherekant, achter de voormalige Kweker/Sligro
· het parkeerterrein grenzend aan het Kooimanpark.

December gratis parkeren, daarna laag (dag)tarief
De maand december kent een hoge parkeerdruk, dit wordt versterkt door de huidige beperkte openstelling van de Eggert parkeergarage. De gemeente vindt gratis parkeren op de 2 terreinen in december daarom een passende oplossing richting ondernemers en bezoekers. Vanaf januari geldt op beide terreinen een laag dagtarief.

Er zijn op het moment veel bouwactiviteiten gaande in de binnenstad en directe omgeving hiervan. Dat zorgt tijdelijk voor overlast en meer parkeerdruk. Daarbij zijn de bovenste 2 parkeerdekken van de Eggert parkeergarage tijdelijk gesloten. Vanwege al deze ontwikkelingen heeft gemeente Purmerend gezocht naar een manier om de stad in de drukke decemberperiode goed bereikbaar te houden.

PARKEREN IN DE BINNENSTAD

Centrum

Betaald parkeren

maandag t/m zaterdag
van 9.00 – 21.00 uur

vrijdag (koopavond)
van 9:00 – 21:00 uur

Geen betaald parkeren

Zondag (m.u.v. de parkeergarages)

Nieuwjaarsdag (1 januari)

Eerste Paasdag

Tweede paasdag

Koningsdag (27 april)

Bevrijdingsdag (5 mei)

Hemelvaartsdag

Eerste Pinksterdag

Tweede Pinksterdag

Eerste Kerstdag (25 december)

Tweede Kerstdag (26 december)

Parkeerterrein Schapenmarkt

Parkeerterrein Schapenmarkt is gelegen in het zuidoostelijk gedeelte van het centrum van Purmerend. Hier parkeer je voordelig per dag en zelfs gratis op zondag !

Parkeergarage Claxonate Purmerend

P1 parkeergarage Claxonate is gelegen aan de westkant van het centrum van Purmerend. De parkeergarage is 24/7 open en heeft een aantrekkelijk parkeertarief.

Parkeergarage Willem Eggert Purmerend

Q-park parkeergarage Willem Eggert is gelegen in het winkel-centrum Eggert in het centrum van Purmerend . De parkeergarage is relatief gunstig geprijsd en permanent open.

Parkeren Station Purmerend

Het parkeren bij NS-station (Wilhelminalaan+ Beatrixplein) in Purmerend kunt u uw auto GRATIS parkeren.  Totaal zijn er 164 parkeerplaatsen beschikbaar.