Datum

jan 05 2020
Expired!

Tijd

14:30 - 16:50

Kosten

€19,50

Nieuwjaarsconcert Stedelijk Orkest

OOK NU WEER IN JANUARI HET NIEUWJAARSCONCERT VAN STEDELIJK ORKEST PURMEREND!
Het is elk jaar weer een feest om naar Theater de Purmaryn te gaan op de eerste zondag van januari, dat zeggen bezoekers over het traditionele Nieuwjaarsconcert in Weense stijl van het Stedelijk Orkest Purmerend. Ook de muzikanten verheugen zich alweer op dit feest, dit feest van herkenning, maar ook van verrassing. Hoewel de eraan voorafgaande kerstperiode naast de kerstdiners en familiebijeenkomsten ook gevuld wordt met repetities, is de wetenschap dat er straks weer een volle Purmaryn op je zit te wachten een heel goede motivatie om die extra inspanningen te leveren. Ook dit jaar zullen in het mooie decor en met de prachtige kleding weer de bekende walsen worden vertolkt, maar – zoals elk jaar – de verrassing zal niet ontbreken. Met Europa als leidraad zullen een veelheid van muziekstukken uit die landen of over die landen langs komen, met als slotstuk Ode an die Freude, het Europese volkslied. Dit volkslied vertolkt , in de universele taal van de muziek, de idealen van vrijheid, vrede en solidariteit waarvoor Europa staat. Meezingen mag natuurlijk!

Maar een Nieuwjaarsconcert is alleen compleet als er ook gedanst en gezongen wordt. En dus hebben we de Purmerendse sopraan Jeanneke van Buul weer gevraagd mee te doen, zij neemt haar collega de tenor Thomas de Bruijn mee, beide zijn verbonden aan de Nationale Opera.

Ook het NKT zal zich laten zien, dansdocent Byron Swerts heeft met zijn groep dansers een aantal mooie dingen voor u in petto!

Gastdirigent en presentator van deze al weer 8e editie van het Nieuwjaarsconcert is Herman Draaisma, in het dagelijks leven klarinettist bij het Nederlands Philharmonisch Orkest (NedPho) en het Nederlands Kamer Orkest.
Genoeg reden om nog snel wat kaarten te kopen, en dat kan aan de kassa van Theater de Purmaryn, via de website www.depurmaryn.nl of via kassa@depurmaryn.nl
Kaarten zijn € 19,50 en de voorstelling is op zondagmiddag 5 januari 2020, om 14.30 uur.

Voor nadere info: Wouter van Waardt – 0653324093